Η Ελένη Δεφίγγου, ιδρύτρια της Defingou Events Arts & Entertainment, μας εισάγει στην έννοια της “καλλιτεχνικής οργάνωσης εκδηλώσεων”.

 

 

Βίκυ Πασχάλη
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ    _ 

 

 

Courtesy of Defingou Events

Μία παράσταση με live φωτιές, μία πριγκίπισσα να σε καλωσορίζει, χορευτές ντυμένοι με led να φωτίζουν το πάρτι, show με ακροβάτες, αρχαίοι Έλληνες… αυτές είναι λίγες μόνο από τις εμπειρίες που έχει ζήσει κάποιος που είχε την τύχη να βρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εταιρία Defingou Events Arts & Entertainment.

 

Τα θεματικά φαντασμαγορικά events είναι γνωστά στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα λίγες εταιρίες έχουν το know how. Η Ελένη Δεφίγγου, ιδρύτρια της Defingou Events Arts & Entertainment, ανέλαβε να μας μυήσει στην “καλλιτεχνική οργάνωση εκδηλώσεων” στην Ελλάδα.

Custom made events | Η νέα τάση στη διοργάνωση εκδηλώσεων έχει φέρει τις τέχνες στο προσκήνιοdeplanv event planning & design | Νικόλας Κομίνης
 

Τι προσφέρετε στους πελάτες σας μέσα από το Defigou Events;

Η Defingou Events σαν εταιρεία μπορεί να χαρακτηριστεί ως “καλλιτεχνική οργάνωση εκδηλώσεων”. Ωστόσο, μια απλή και τυπική περιγραφή λειτουργεί απλά ως όρος μιας έννοιας, περιγράφοντας μόνο ένα μέρος των υπηρεσιών μας. Συνεπώς στην ερώτηση αυτή θα έλεγα πως η Defingou Events είναι μια εταιρεία που πραγματοποιεί εικαστικά δρώμενα με διαδραστικά acts και απαρτίζεται από μια έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών διαφόρων ειδικοτήτων. Τι είναι αυτό όμως που πραγματικά μας κάνει και διαφέρουμε από μια άλλη εταιρεία εκδηλώσεων; Το συναίσθημα της αφοσίωσης! Είναι απαραίτητο για εμένα να ενσωματώνομαι με την εκδήλωση. Να γίνομαι ένα με το κοινό αλλά και με την ομάδα μου. Γενικά, θεωρώ πως για να έχει κάποιος ένα θετικού προσήμου αποτέλεσμα, οφείλει να έχει καλά και γερά θεμέλια. Για να μπορέσεις να προσφέρεις το καλύτερο των δυνατοτήτων σου στους πελάτες σου, οφείλεις σαν σωστός επαγγελματίας να περιστοιχίζεσαι από αξιόλογους ανθρώπους. Έτσι και η Defingou Events απαρτίζεται από μια έμπειρη, highly skilled ομάδα καλλιτεχνών, προμηθευτών και ευρύτερων συνεργατών. Επιλέγω πάντα να βρίσκω συνεργάτες οι οποίοι στα κατάλληλα πόστα και με τις κατάλληλες γνώσεις θα με βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε και να “γεμίσουμε” τον καμβά ιδεών μας. Υπάρχει πάντα ένα απαιτητικό challenge κι είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας που συνεχώς ανανεώνεται και εκπαιδεύεται.

Έλενη Δεφίγγου Ελένη Δεφίγγου

Custom made, unique, original | Η εταιρία έχει word of mouth φήμη για τα ιδιαίτερα events της τα οποία είναι σχεδόν θεατρικά δρώμενα. Πώς προέκυψε αυτή η κατεύθυνση;

Έχοντας μια πορεία 15 χρόνων στο χώρο του θεάματος και της διασκέδασης, περνώντας φυσικά από όλα τα στάδια, σε κάθε πόστο και σε κάθε συμμετέχοντα ρόλο, γνωρίζω πλέον επαρκώς και σε άρτιο βαθμό τα do και τα don’t. Έχοντας πάντα ένα καλλιτεχνικό “μικρόβιο” μέσα μου, ήθελα να το ξεδιπλώσω και στον κόσμο! Ήθελα και συνεχίζω να θέλω εντονότερα, να μπορεί ο κόσμος μέσα από τα event μου να ταξιδέψει κι εκείνος στον δικό μου “πλανήτη”, στην δική μου φαντασία σα να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το mini trip. Είναι πρώτα ηθική και μετά επαγγελματική ικανοποίηση για εμένα να υπάρχουν ευχαριστημένοι πελάτες. Ίσως κάπως έτσι να κατάφερα και να έχω χτίσει το πελατολόγιό μου, μέσα από χαρούμενος και ικανοποιημένους θεατές μιας παράστασής μου.

DefingouCourtesy of Defingou Events

Οι νέες προκλήσεις “γεννούν” πάντα νέες ιδέες

Μετά από πέντε χρόνια δυναμικής πορείας στον χώρο, ποιο είναι το επόμενο βήμα για την εταιρεία σας;

Στόχος μας πάντα είναι η διαρκής εξέλιξη. Προσωπικά, θεωρώ πολύ σημαντικό σε κάθε κλάδο αλλά και σε κάθε επίπεδο, να αξιοποιούμε τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν, καθώς μέσα από αυτές μας παρέχεται η δυνατότητα ανέλιξης αλλά και απόκτησης νέων εμπειριών. Με δύο λόγια, είμαι υπέρ της άποψης πως οι νέες προκλήσεις “γεννούν” πάντα νέες ιδέες. Το επόμενο βήμα λοιπόν, σε κάθε φάση της πορείας μας, αποτελεί η συνεχής εξέλιξη , ο οραματισμός και η καλλιτεχνική έμπνευση. Τα στοιχεία αυτά είναι “λέξεις κλειδιά” για την τέχνη. Έχοντας εδραιωθεί πλέον εντός συνόρων, ο επόμενος μας στόχος είναι να επεκταθεί και να αποκτήσει η εταιρία αναγνωρισιμότητα και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Αυτό όμως που πραγματικά επιθυμούμε, είναι η ταύτιση της Defingou Events με την πρωτοπορία και την μοναδικότητα. Ακολουθούμε την αισθητική της εποχής, επηρεαζόμαστε από εκείνη, όμως σε κάθε επόμενο βήμα μας θέλουμε να δημιουργούμε νέες τάσεις και προτάσεις!

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία για ένα επιτυχημένο event;

Άξονες γύρω από τους οποίους οφείλει να “περιστρέφεται” ένα σωστό και επιτυχημένο event είναι η έμπνευση, η σωστή οργάνωση και προετοιμασία, συνδυάζοντας πάντα το πάθος, την προσωπική αφοσίωση και την πρωτοτυπία. Υπάρχουν πελάτες οι οποίοι ανατρέχοντας στις υπηρεσίες μας μέσω του site μας, μπορεί να ζητήσουν ένα event που έχουμε πραγματοποιήσει στο παρελθόν. Ποτέ όμως δεν είναι κάτι ίδιο. Παίρνουμε σαν βάση την προτίμησή του και την επιθυμία που έχει και ύστερα δημιουργούμε πάντα κάτι ξεχωριστό και ανόμοιο από κάθε τι προηγούμενο. Όπως για τους ίδιους εκείνη η μέρα είναι ξεχωριστή, έτσι και για εμάς η έμπνευση είναι μοναδική!

Έχετε καταφέρει να στήσετε ένα μοναδικό showroom. Ποιες οι παροχές μέσα από αυτό;

Η αλήθεια είναι πως σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα διαμορφώσαμε ένα χώρο με θεματικά κοστούμια, ιδιαίτερο εξοπλισμό και ειδικές κατασκευές. Το showroom που διαθέτουμε, είναι για εμάς ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας, όχι μόνο για τους προφανείς πρακτικούς λόγους. Ο χώρος αυτός ξεκίνησε στην αρχή σιγά σιγά όταν πρωτάρχισα να φτιάχνω τα πρώτα κοστούμια. Δημιουργώντας όμως, ένιωθα ότι ολοένα και ανοίγω τους ορίζοντές μου! Έφτιαχνα κι άλλα, μετά έφτιαξα τα πρώτα μου props και κάπως έτσι δημιούργησα ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από την προσωπική μου αισθητική και είναι θεματικά διαχωρισμένος. Κάπου εκεί, υπάρχει μια ουδέτερη προσωπική “γωνιά”, όπως την αποκαλώ. Είναι ο χώρος έκφρασής μου! Είναι ο χώρος ηρεμίας, έμπνευσης και υλοποίησης μιας ιδέας! Πώς να μην το νιώθεις λοιπόν δεύτερό σου σπίτι; Επισημαίνουμε πάντα τη μοναδικότητα και ο λόγος είναι γιατί κάθε στοιχείο στο showroom είναι χειροποίητο και είναι αποτέλεσμα προσωπικού κόπου και δημιουργίας.

DefingouCourtesy of Defingou Events

Τι σας δίδαξε η πανδημία τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο;

Η αλήθεια είναι πως όλοι ήρθαμε αντιμέτωποι με κάτι πρωτοφανές. Παρ’ όλ’ αυτά, βλέποντας την θετική πλευρά, ήταν μια καλή ευκαιρία σωματικής και πνευματικής ανάτασης. Σε προσωπικό επίπεδο, αντιλήφθηκα την πραγματική και ρεαλιστική έννοια της φράσης “τίποτα δεν είναι δεδομένο”. Κλήθηκα, όπως όλος ο κόσμος, να προσαρμοστώ σε ότι απρόοπτο μας επεφύλασσε η “τύχη” . Τουλάχιστον, ήρθαμε πιο κοντά στα δικά μας πρόσωπα με τα οποία λόγω της έντονης ρουτίνας, είχαμε κάπως χαθεί. Αφιέρωσα λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου! Στέλνοντας αυτό το “6”, έκανα μια ανέμελη βόλτα στο βουνό, παίρνοντας καθαρό φρέσκο αέρα και γεμίζοντας τις μπαταρίες και τα αποθέματα ψυχικής γαλήνης και ηρεμίας. Σε επαγγελματικό επίπεδο, φυσικά ήταν μια τεράστια αλλαγή λόγω της φύσης της δουλειάς. Ωστόσο ήταν ένα καλό “time-out” για απολογισμό και καλή προετοιμασία. Βρήκαμε χρόνο να ανανεώσουμε τις υπηρεσίες μας, τις παροχές μας, προσθέσαμε νέες ιδέες για events και κατασκευάσαμε νέο εξοπλισμό. Μέσα σε όλο αυτό, είχαμε το ευτύχημα να βρούμε κι άλλα tips για το κάτι παραπάνω.

Defingoudeplanv event planning & design | Νικόλας Κομίνης

Φαντάζομαι, πως σε μία βιομηχανία που έχει “παγώσει”, το παν είναι να εφεύρουμε εκ νέου τρόπους διασκέδασης μέχρι να επέλθει μία ασφάλεια. Είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύετε;

Ασφαλώς! Κρίθηκε αναγκαίο και απαραίτητο να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες των σημερινών δεδομένων. Πραγματοποιούμε πλέον και εκδηλώσεις μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας. Χάρη στην συγκροτημένη οργάνωση που είχαμε και πριν την πανδημία ως ομάδα, μπορέσαμε να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα, χωρίς καθυστέρηση και σίγουρα χωρίς “έκπτωση” στην ποιότητα των υπηρεσιών μας. Βέβαια, το διαδικτυακό κομμάτι, ήταν κάτι πάνω στο οποίο ήδη εργαζόμασταν καθώς δεν μας αρέσει να επαναπαυόμαστε. Εξάλλου το virtual έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, έπρεπε να το αξιοποιήσουμε! Είναι μεγάλη μας επιθυμία , όπως και για όλα τα επαγγέλματα φυσικά, σιγά σιγά να επανέλθουμε στην “κανονικότητά” μας και οι ρυθμοί μας να πάρουν την θέση που τους αρμόζει στο χώρο και το χρόνο υλοποιώντας το επόμενο φαντασμαγορικό show!

Είστε μία πολυπράγμων γυναίκα, τι σας εμπνέει στη ζωή σας;

Η έμπνευση αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι στην πυραμίδα της τέχνης. Στιγμές από το παρελθόν, εικόνες από την ίδια την φύση που με την ποικιλομορφία της συνδυάζει άλλοτε αρμονικά και άλλοτε πάλι εντονότερα, είναι πράγματα που με εμπνέουν και με καθιστούν δημιουργική. Πολλές φορές οι αναμνήσεις από ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουν ταξιδέψει την φαντασία μου σε μια διάσταση πιο καλλιτεχνική! Όπως και τα βιβλία ή ακόμα και μια σκηνή από μία ταινία, αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμένα. Ένα τραγούδι ίσως ή μια μουσική μελωδία, έχει τη δυνατότητα εξίσου να με παρασύρει. Πιστεύω πρώτα σαν άνθρωπος και ύστερα σαν επιχειρηματίας αυτού του χώρου, ότι τα ίδια τα συναισθήματά μας έχουν χρώματα και εντάσεις καλλιτεχνικής φύσεως . Από εκεί και πέρα, συνδυάζοντας την μοναδικότητα και τον επαγγελματισμό, μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα ξεχωριστό event.